Maatschappij


Ceviche wordt overal ter wereld gegeten, maar voor de originele variant van het visgerecht moet je in Peru zijn. "Het is het meest bekende en geliefde gerecht van het land. Het is de trots van de inwoners", zegt Katinka Lansink Dodero.

Wie op 23 april door Barcelona loopt, zal waarschijnlijk verrast worden door de hoeveelheid bloemen en boeken op straat. Ter gelegenheid van Sant Jordi wordt de miljoenenstad namelijk omgetoverd tot een enorme boeken- en bloemenmarkt. In heel Catalonië wordt liefde en literatuur verenigd op deze bijzondere dag.

Drie horizontale banen: de onderste en de bovenste lichtblauw, de middelste wit met een goudkleurige zon in het midden. Voor de meeste mensen is het al snel duidelijk dat het hier om de vlag van Argentinië gaat, maar wat is het verhaal daarachter?

Klik hier en begin te typen. Omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit.